Onboarding: onmisbaar binnen jouw bedrijf

Posted by

Onboarding: onmisbaar binnen jouw bedrijf

Nou hier is je bureau, enne…succes dan verder hé! 

Yes! Je hebt eindelijk de juiste persoon gevonden voor de vacature die al een behoorlijke tijd open stond: Tom, en hij is vandaag begonnen met werken. Na een korte rondleiding door het kantoor, even handjes schudden met de collega’s en een bakkie pleur, heb je Tom achter zijn nieuwe bureau aan het werk gezet. Prima geregeld, nu kan jij je weer op de andere 101 taken op je to-do lijstje gaan focussen. 

Mis: want helaas is Tom zelf wat minder enthousiast… Hij gaat naar huis met een niet-zo-euforisch gevoel. En dat is erg jammer want wist je dat 60% van de nieuwe werknemers alweer op zoek gaat naar ander werk wanneer ze hun start niet prettig vinden!!? 

En toch geven nog veel werkgevers relatief weinig aandacht aan het onderdeel “onboarding”. Een gemiste kans!! Want werknemers blijven vaak niet alleen veel langer bij je bedrijf werken wanneer je dit proces goed inricht, maar ze zijn vaak ook gelukkiger én productiever in hun werk. En dat goed nieuws voor de financiën want het zoeken, aannemen en inwerken van nieuwe werknemers gaat vaak gemoeid met een hoop tijd en geld. 

Werknemers met een slechte onboarding ervaring blijven gemiddeld maar 6 maanden tot 1 jaar werkzaam bij hun werkgever, terwijl werknemers met een positieve onboarding ervaring vaak zo’n 3 jaar of langer blijven.

Als je het goed wilt aanpakken, zorg je ervoor dat “onboarding” al begint vóórdat je nieuwe werknemer gaat starten. Zo creëer je alvast binding en enthousiasme bij je nieuwe aanwinst én zorg je ervoor dat iemand daadwerkelijk “startklaar” is op dag 1. Doorgaans zijn we zo’n 6 maanden bezig om te zorgen dat iemand helemaal zelfstandig mee kan draaien in een nieuwe rol. Het duurt dus best lang voordat je je investering terug gaat verdienen, dus hoe fijn is het als je deze inwerktijd flink kunt inkorten door een optimale (pre)onboarding? 

En het allermooiste is nog dat een goed onboarding proces helemaal niet veel hoeft te kosten. Sterker nog, je hoeft vaak maar 1x wat tijd en moeite te investeren in het opzetten hiervan, en vervolgens kun je het model blijven kopiëren voor alle toekomstige nieuwe werknemers. 

Is het tijd om jouw onboarding proces een upgrade te geven? Wij hebben alvast een beginnetje voor je gemaakt met onze gratis TommyHR Onboarding Roadmap. Klik hier om hem gratis downloaden.