Verzuim Management

Ziek zijn we allemaal wel eens, maar wat kost dat eigenlijk? Een zieke werknemer kan al snel 250 tot 400 euro per dag kosten.

Bovenop de salaris kosten van de werknemer, komen ook de kosten van alle vereisten die de Wet Verbetering Poortwachter met zich meebrengt, op het bordje van de werkgever. Wil je een zieke werknemer vervangen? Reken daar dan de kosten voor een vervanger maar bij op. En als kers op de taart kunnen de werkgeverskosten of verzekeringspremie ook flink omhoog gaan. Elke verzuimdag die je als werkgever kunt besparen levert je direct geld op, wat maakt dat goed verzuim management onmisbaar is.

Ziekteverzuim kun je helaas nooit geheel uitsluiten, maar je kunt je verzuim wél flink reduceren door een goed verzuimbeleid op te stellen. Door verzuim management op de juiste manier toe te passen kunnen risico’s beter worden ingeschat, kun je onnodige verzuim dagen voorkomen en kun je een hoop geld besparen.


Reduceer het totale verzuim binnen jouw bedrijf

Voorkom hoge boetes en gemiste deadlines van het UWV en onnodig lang thuis zitten bij langdurige ziekte 

Voorkomen is beter dan genezen: preventie is key!

Duidelijke richtlijnen en persoonlijke aandacht


Frequent Verzuim

Gemiddeld melden we ons 2 x per jaar ziek in Nederland, dus alles vanaf 3 ziekmeldingen kunnen we beschouwen als “frequent verzuim”.

Frequent verzuim is een doorn in het ook voor veel werkgevers en dat is niet zo gek: het is niet alleen duur en vervelend voor de continuïteit van je bedrijf, maar het kan ook de voorbode zijn voor langdurig verzuim, zoals bijvoorbeeld een burn-out.

Gelukkig zijn er een hoop manieren om dit in goede banen te leiden. Benieuwd naar wat je hieraan kan en wat je mag doen als werkgever? Lees hier wat TommyHR kan betekenen voor jouw bedrijf

Langdurig Verzuim

Elke case is uniek en bij TommyHR begrijpen we dat er geen one-fits-all oplossing is voor langdurig verzuim. Maar je kunt er wél zorgen dat je een solide framework hebt om zo goed mogelijk om te gaan met (potentiële) langdurige verzuim cases.

Met onze verzuim module kunnen we zorgen dat jij als werkgever alle stappen doorloopt die verplicht zijn omtrent Wet Verbetering Poortwachter en dat je voor elke case een plan van aanpak hebt, zowel gericht op het welzijn van jouw werknemer, als een zo snel mogelijke terugkeer naar de werkvloer.

verzuim management
verzuim  management

Verzuim Management Module

Verzuim management is ontzettend waardevol voor elke organisatie: voor de werknemer is het fijn om heldere richtlijnen en persoonlijke aandacht te krijgen, en voor de werkgever is het natuurlijk plezierig om tijd en moeite te besparen en je continuïteit te waarborgen.

Zo bespaar je niet alleen een hoop geld, je verbetert ook de tevredenheid en motivatie van werknemers.

Een strak verzuim plan neerzetten en het totale verzuim reduceren? Maak gebruik van onze TommyHR Verzuim Module. Een kant en klaar Verzuim Beleid welke we afstemmen op jouw bedrijf, inhouse capaciteit en wensen.


Advies bij Verzuim Cases

Bij TommyHR hebben we veel ervaring met verzuim management en weten we dat lang niet alle verzuim gevallen even makkelijk zijn. Hulp of advies nodig bij een specifieke verzuim case?

Bij TommyHR kun je ook terecht voor advies en ondersteuning bij individuele cases. Zelfs als er sprake is van een conflict situatie (zie ook Mediation en advies bij conflict situaties).

reduceer verzuim