Mediation & Overeenkomsten

Het komt bij elk bedrijf weleens voor: ongewenst gedrag op de werkvloer. Heb je een werknemer die ondanks waarschuwingen constant te laat blijft komen, altijd de kantjes ervan afloopt, iemand waar andere collega’s over klagen, of heb je een serieus conflict met jouw werknemer? Dan is het hoog tijd om in actie te komen.

Vaak is het onduidelijk wat je precies kunt en mag doen als werkgever. Wanneer geef je iemand een informele berisping of een officiële waarschuwing en hoe documenteer je dit? Ga je een verbeterplan aan en wat nou als dit niet slaagt? En welke stappen onderneem je wanneer een werknemer echt flink de mist in is ingegaan?

Dit zijn uitdagingen waar TommyHR graag bij helpt. Zo kunnen wij het proces overnemen en naar een gerichte oplossing toewerken en bieden wij advies, begeleiding en mediation aan bij conflicten en ontslag. Of maak gebruik van 1 van onze kant-en-klare templates die ingezet kunnen worden bij ongewenst gedrag.  Zo hebben we bijvoorbeeld templates klaarliggen voor een waarschuwings-en sanctiebeleid, verbetertrajecten of vaststellingsovereenkomsten en hebben we standaard draaiboeken voor mediation en conflict begeleiding, waardoor we snel en gericht te werk kunnen.

Mediation & Overeenkomsten

Actieplan bij waarschuwingen en sancties

Het is nooit leuk om als leidinggevende aan de slag te moeten met ongewenst gedrag, maar je moet hier wel tijdig bij zijn om escalaties te voorkomen.

Als werkgever sta je in je recht om op te treden wanneer iemand zich niet aan de regels houdt. Maar dan is het wel zaak om te zorgen dat dit direct wordt aangepakt, goed op papier staat, en consequent wordt nageleefd. Voor veel organisaties en HR teams blijft dit een lastig onderwerp, en daarom heeft TommyHR dit makkelijker gemaakt met een kant-en-klaar actie plan met richtlijnen voor jouw HR of Management team, om in te zetten bij overtredingen, klachten of ongewenst gedrag.

Een helder plan met richtlijnen & templates voor informele/ formele waarschuwingen, sancties en vervolg stappen. Zo hou je het makkelijk, duidelijk en zorg je voor een correcte documentatie en een sterke positie, voor het geval je juridische stappen moet ondernemen.


Kant-en-klaar stappenplan voor waarschuwingen, disciplinaire acties of verbetertraject

Een sterkte positie en advies bij juridische procedures

Templates voor officiële documentatie en overeenkomsten

Een gedragscode geeft sturing aan sfeer en cultuur binnen een organisatie


Advies & Mediation bij Conflictsituaties

Het je een conflict met je werknemer? Dan kunnen de spanningen en emoties hoog oplopen, wat het lastig maakt om er samen nog uit te komen.

Om te vermijden dat jij en je de werknemer nog verder uit elkaar komen te staan, is het nuttig om een neutrale 3e partij in te schakelen. Wij nemen dit proces graag van de werkgever over, en kunnen door middel van mediation gericht naar een oplossing toe werken. Met onze TommyHR mediation methodiek zijn 3-5 sessies meestal al genoeg om een oplossing of actieplan te bewerkstelligen.

Heb je een specifieke conflictsituatie of is er een escalatie geweest en kom je er niet meer uit? Wij ondersteunen je graag met advies of mediation.

Mediation & Overeenkomsten
Mediation & overeenkomsten

Overeenkomsten & Ontslag

Lijkt erop dat de relatie niet meer te redden is? Dan wordt het tijd om na te denken over hoe je op een goede (of zo goed mogelijke) manier uit elkaar kunt gaan, maar hoe ga je dit aanpakken en hoe ga je dit bespreekbaar maken met de werknemer?

Zeker als de relatie al gespannen is, kan het lastig en vervelend zijn om dit onderwerp aan te kaarten. Bij TommyHR nemen we dit proces voor je uit handen en zorgen we voor een snelle oplossing en afhandeling van vaststellingsovereenkomsten of ontslag procedures.

Je kunt bij ons uiteraard ook terecht voor advies en begeleiding bij specifieke cases, en hebben we standaard templates die je in kunt zetten bij juridische procedures en ontslag.

Wil je eens sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

We maken graag kennis!