Werkwijze Onboarding

Onze TommyHR module bestaat uit 4 delen: de Quick Scan, het Pre-Boarding programma, het Onboarding programma en een Nazorg draaiboek. Voor elk onderdeel hebben we kant-en-klare templates, welke we kunnen aanpassen naar de wensen, behoeften en het budget van jouw organisatie. Nadat we deze hebben samengesteld, zorgt TommyHR er uiteraard ook graag voor de implementatie van deze module, zodat jouw team hier straks zelfstandig mee aan de slag kan

1. Quick Scan

Om te definiëren wat het beste past bij jouw bedrijf en wat we nodig hebben om het plan samen te stellen, beginnen we met een Quick Scan.

Met deze Quick Scan kijken we eerst samen naar welk programma, documentatie of materiaal er eventueel al is. Ook stellen we de doelen en wensen vast die passen bij de organisatie. Zodra we dit in kaart hebben, gaan we écht aan de slag!  

onboarding module
onboarding module

2. Pre-Boarding Module

Wat je natuurlijk het liefste ziet, als werkgever, is dat iemand gemotiveerd en blij binnenkomt vanaf dag 1, en zo snel mogelijk mee kan draaien in het team. Dat scheelt een hoop tijd en geld!

Dat is niet moeilijk om te realiseren, maar dan moet er wel wat aandacht worden besteed aan de tijd vóór dat iemand start. Daarom hebben we naast de Onboarding module ook een Pre-Boarding module in ons pakket, met daarin alle acties die nodig zijn om jouw nieuwe aanwinsten zo compleet mogelijk voor te bereiden op de start. 

We vatten alle stappen samen van het 1e contact met het HR Team, tot aan de binnenkomst op de 1e werkdag. Met best practices uit praktijk ervaring en slimme tips voor een enthousiaste en productieve start.

3. Onboarding Module

De eerste dagen en weken zijn cruciaal voor de beeldvorming en mindset van een nieuwe werknemer. De eerste indruk is blijvend en het is erg lastig om deze daarna nog bij te stellen. Dus extra belangrijk om te zorgen dat de onboarding een wow-moment wordt.

Met onze Onboarding module zorgen we ervoor dat er in de eerste maand aan alles wordt gedacht om te zorgen dat nieuwe werknemers zich welkom voelen en snel hun draai kunnen vinden binnen jouw bedrijf. We leggen onze modules naast de bedrijfs-eigen procedures en materialen en stellen zo samen een ijzersterk plan op.

Van goodiebag tot managementtraining: je ontvangt van ons een compleet draaiboek om de eerste maand tot een succes te maken. 

eerste maand nieuwe werknemer
goede start

4. Nazorg

Wanneer iemand eenmaal is gestart en de onboarding succesvol heeft afgerond, wil je zo lang mogelijk kunnen voortborduren op deze happy-feelings. 

Met een Nazorg proces maak je een naadloze overgang van onboarding naar de normale gang van zaken. Met onze nazorg module waarborg je dat jij en je nieuwe collega een plan en een gelijke visie hebben voor het eerste jaar, en blijf je je onboarding doorlopend optimaliseren.   

Wil je meer weten?

We maken graag kennis om de mogelijkheden te bespreken!

contact